Tandartskosten nog steeds aftrekbaar »
Bleken & Bleaching

Regelmatig krijgen wij de vraag of het mogelijk is om het gebit wat witter te krijgen. Dit is vaak heel goed mogelijk zonder dat het een nadelig effect heeft op de tanden en kiezen.

In onze praktijk hebben wij zeker 20 jaar ervaring met bleken. Voorheen kon dat alleen door ’s nachts te slapen met een op maat gemaakte hoes over het gebit met daarin een bleekgelei. Na een week of 2 à 3 is het gebit voldoende gebleekt om te kunnen stoppen. Deze methode passen wij nog steeds toe. Het voordeel van deze methode is dat als U na een tijd vindt dat de kleur weer wat opgefrist mag worden (de kappen heeft U bewaard) U  van ons tegen inkoop-prijs een paar verse spuiten met bleek-gel krijgt en U kunt weer een paar nachtjes ermee kunt slapen. 

Nu zijn er ook patiënten die niet met dit soort kapjes wil slapen en de behandeling in een keer klaar wil hebben. Dat kan met een zgn. bleeklamp. Het tandvlees wordt dan zorgvuldig afgedekt en op de tanden en kiezen wordt dan een bleekgel aangebracht. Vervolgens wordt deze gelei 10 minuten lang door een speciale lamp geactiveerd. Dit wordt gemiddeld 3 x herhaald. De hele behandeling inclusief alle voorbereidingen en nazorg duurt 1.5 uur. Ook deze methode is volkomen veilig. Afhankelijk van Uw wensen moet U voor de behandeling met de bleeklamp qua kosten op ongeveer 320,- Euro rekenen. De het bedrag voor het bleken met de kapjes is ongeveer 50,- lager.