Snurk apps

Mensen die alleen slapen weten niet of ze snurken of Apneu hebben. Met een mobiele telefoon die *s nachts op je nachtkastje ligt weet je snel genoeg of je snurkt en zo ja hoeveel, hoe vaak en hoe hard. Daarvoor kan een zgn. App gedownload worden. Wij noemen dat een snurk App.

Apps kunnen het slaaponderzoek zoals dat in een ziekenhuis wordt gedaan nooit vervangen!
Ze registreren geluid , maar voorzichtigheid is geboden bij interpretatie van de meting en het op basis hiervan bijstellen van de therapie.
 

Voor i- phones is er voldoende keuze op de markt wat betreft slaap-apps en snurk-apps.

 

Deze neemt alles op terwijl je telefoon of ipad naast je op het nachtkastje ligt. Hiermee kan je aan het einde van de nacht checken hoeveel en hoe hard je hebt gesnurkt. Ook vergelijkt hij dat met onderzoeken zodat je kan zien wat je "ernst" is. Deze kan ook handzaam zijn om te checken of je MRA wel werkt als daaraan getwijfeld wordt.
Als goed wordt beoordeeld de  "Snore lab" van  Reviva Softworks  

De "Snore clock" van Ralph Schiffhauer:doet het prima,  deze is ook beschikbaar voor android telefoons (dus alle smartphones buiten de iphone)

 
Nog een andere:
- "Sleep snore/ apnea/talk recorder" van GRsoft labs: neemt snurken, dB en apneu op

 
Voor android zijn er ook mogelijkheden:
- zoals de genoemde "Snore clock" van Ralph Schiffhauer, zoals hierboven genoemd
- of bijvoorbeeld "sleep as android"
 
U kunt het beste in uw app-store op uw telefoon of tablet even checken welke u aan wilt schaffen, maar er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden.

Quit Snoring
Snore Spectrum
Snore Lab

vergelijk ook de aanschafprijs van de Apps

Voor mensen die geen mobiele telefoon of een Smart-Phone hebben heb ik in de praktijk een Smart-Phone + App om uit te lenen zodat u daar een paar nachtjes mee kunt slapen.