Snurken & Slaapapneu

Snurk-info: hoe werkt een snurkbeugel? hoe ziet deze eruit? wordt deze door de verzekering vergoed? Hoe kom ik van mijn Cpap af?

Al uw vragen worden beantwoord: stel uw vraag per mail, geef uw telefoonnummer op en u wordt zsm teruggebeld.

Hoe weet ik of ik Apneu heb? doe de check op www.apneuvereniging.nl

 

www.snurkpagina.nl
www.apneupagina.nl
www.oralappliance.nl

Sinds 2005 is tandarts San Giorgi actief in het aanmeten van zogenaamde MRA*s; Mandibulair Repositie Apparaten ook wel *snurkbeugel* genaamd

Tandarts San Giorgi is sinds 2008 lid en medeoprichter van de Nederlandse Vereniging voor Tandheelkundige Slaapgeneeskunde (NVTS)

Vanuit die hoedanigheid komen patiënten die verwezen zijn door  KNO-artsen en longspecialisten van UMCN-St.Radboud, CWZ ziekenhuis en Ziekenhuis de Gelderse Vallei bij hem voor het aanmeten van een Mandibulair Repositie Apparaat (MRA= Snurkbeugel)

Zelfs bij een milde vorm van OSAS (AHI=5: 5 ademstops per uur + klachten overdag)  wordt de MRA vanuit de basisverzekering  vergoed door de zorgverzekeraars. (wel eerst eigen risico aanspreken)

Ook bij mensen met een volledige of gedeeltelijke gebitsprothese is het meestal mogelijk om een MRA (snurkbeugel) te vervaardigen.

Geen tanden/kiezen in de bovenkaak maar in de onderkaak wel nog grotendeels uw eigen gebit ? Dan zijn er meestal geen ingewikkelde ingrepen nodig.

Geen tanden/kiezen in de onderkaak? Dan wordt het traject uitgebreider: dan moeten we meestal eerst 2 kunstwortels (implantaten) in de onderkaak aanbrengen.  Meestal betekent dat ook een nieuwe prothese en dan pas de snurkbeugel; dit hele traject kan vergoed worden door de zorgverzekeraar maar moet eerst aangevraagd worden.

Voor meer informatie kunt U ook eens kijken op de site van de Apneu-vereniging: www.apneuvereniging.nl

Sinds 2005 is tandarts San Giorgi actief in het aanmeten van zogenaamde MRA*s; Mandibulair Repositie Apparaten ook wel *snurkbeugel* genaamd

Er is een samenwerkingsverband ontstaan met het slaapcentrum van het CWZ,  het Longcentrum van het UMCN St-Radboud op Dekkerswald en Ziekenhuis de Gelderse Vallei in Ede.

In 2008 was hij bij  de oprichting van de NVTS. www.nvts.nl

Met 22 collega*s  behoorde tandarts San Giorgi in 2011 tot de allereerste groep die participeerde in het accreditatietraject tot Tandheelkundig Slaapgeneeskundige; op de website van de NVTS kunt U nalezen dat Tandarts San Giorgi geslaagd is voor het examen en  officieel de titel "Tandheelkundig Slaapgeneeskundige" mag voeren.

 

 ISO 13485

Wij adviseren U om de MRA dagelijks te borstelen met een tandenborstel met zeep + een reiniging in een ultrasoon badje. Door de ultrasone trilling van het water krijgt U een optimale reiniging. Om (kalk)aanslag te verwijderende en  de geur te neutraliseren kunt U wekelijks een tablet "Retainer Brite" aan het water toevoegen. Zowel het ultrasone badje als de RetainerBrite tabletten kunt U bestellen op www.apneupagina.nl. Deze  zijn ook verkrijgbaar bij ons in de praktijk

 

HIER INSCHRIJVEN VOOR INTAKE GESPREK SNURKEN/APNEU:

Vragenlijst voor het eerste bezoek »

 

Mondzorgcentrum Beek is een verwijspraktijk voor implantaten en/of klikprothese.

Als de behandeling bij ons klaar is gaat u weer terug naar uw eigen tandarts.

Regelmatig komt  onze vaste implantoloog bij ons in de praktijk implanteren. In geval van een klikprothese kan bij deze intakegesprekken ook de prothese-technieker aanwezig zijn.